Actueel

Lancering Netwerk Informatiemanagement po/vo tijdens OnderwijsInzicht

Gegevens van leerlingen, absentie, schoolresultaten en managementinformatie. Scholen zijn echte informatieknooppunten. Maar hoe beheert u als onderwijsinstelling al deze informatie op een goede manier? En wat moet u daar allemaal voor regelen?

Het Netwerk Informatiemanagement po/vo is opgezet om gezamenlijk meer bewustwording te creëren van de grote hoeveelheden informatie, er meer inzicht in te krijgen en er beter op te kunnen sturen. Het netwerk gaat tijdens deze lunchbijeenkomst officieel van start.

Lunchbijeenkomst met pitch

Tijdens de bijeenkomst geven we een korte pitch over wat informatiemanagement is binnen het po en vo. Wat het doel is van het netwerk en hoe we dat samen met de i-verantwoordelijken op scholen inhoud willen geven. De lancering vindt plaats tussen de ochtend- en middagsessies van OnderwijsInzicht en is inclusief lunch.

Voor wie?

Schoolbestuurders, schoolleiders en ict-verantwoordelijken in het primair en voortgezet onderwijs. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.

Gaat u al naar Onderwijsinzicht? Meld u dan ook meteen aan voor deze bijeenkomst. Aanmelden

Meld u nu aan voor de lancering van het Netwerk IM voor po/vo

Kunt u alleen deelnemen aan de lancering en niet aan OnderwijsInzicht? Stuur dan een e-mail naar onderwijsinzicht@kennisnet.nl

Kunt u niet bij de lancering van het Netwerk aanwezig zijn, maar wilt u zich wel aanmelden voor het netwerk?

Meld u aan voor het Netwerk Informatiemanagement Meer informatie

Lees het artikel ‘Informatiemanagement op school – wat is het en waarom is het belangrijk’


OnderwijsInzicht 2022 op vrijdag 9 september

Ook de FORA draagt bij aan de sessies op OnderwijsInzicht 2022. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende thema's met onderscheidende sessies.

In de sessie 'Beter flexibel onderwijs dankzij standaarden: FORA 2.0' brengen we naar voren wat de bijdrage van FORA is aan het flexibel kunnen organiseren van onderwijs. En hoe de laatste toevoeging (de 2.0) van het informatiemodel daarin ondersteunt. Op dit moment zijn er nog maar enkele kaarten beschikbaar voor het evenement! En helaas: op = op.

Voor tickets, klik hier: https://www.onderwijsinzicht.nl/aanmelden/


Peiling over het organiseren van informatie

Scholen zijn grootverbruikers van informatie, vaak zonder dat ze zich hier volledig van bewust zijn. Als een school zijn informatie goed organiseert, gaan veel administratieve taken beter, waardoor er meer tijd is voor het onderwijs. Team informatiemanagement van Kennisnet werkt hard aan een goed aanbod voor scholen over informatiemanagement. Hiervoor willen we graag weten of scholen al bezig zijn met informatiemanagement, bewust of onbewust. Wat ze nodig hebben en wat ze missen. Daarom zetten we een peiling uit in onze netwerken en via onze contacten. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf de link te delen:

Ga hier naar de vragenlijst: https://forms.office.com/r/36Y0m6VZEk

Invullen duurt ongeveer 7 minuten.


Applicatielandschap in beeld: FORA invulposters

Vanuit de subwerkgroep Applicatielandschap zijn 2 producten beschikbaar om alle primair en voortgezet onderwijs scholen verder te helpen. Het gaat om invulposters die gebaseerd zijn op de FORA. Met deze posters, hieronder te downloaden, kunt u in uw school de dialoog aan met alle betrokkenen. Om bewustwording te realiseren, om inzicht te delen, en om gezamenlijk regie te gaan voeren.
De eerste poster gaan over systemen die persoonsgegevens verwerken. Dus ook interessant voor Security Officers en FG-ers!
En de tweede poster biedt inzicht in de digitale leeromgeving.

Invulposter mbt systemen die persoonsgegevens verwerken      Invulposter mbt de digitale leeromgeving