FORA Serviceteam

Het FORA serviceteam

Het nut van de FORA wordt bepaald door het gebruik wat mensen in de scholen ervan kunnen en willen maken. Vanuit Kennisnet wordt de FORA werkgroep ondersteunt door het FORA serviceteam. Dit team bestaat uit informatie architecten, adviseurs en communicatiemedewerkers. Gezamenlijk dragen zij zorg voor de inhoudelijk ontwikkeling en het beheer van de FORA.

De informatie architecten modelleren alle modellen in de FORA in samenspraak met vertegenwoordigers uit de scholen. Vervolgens worden deze resultaten voorgelegd aan de FORA Werkgroep. Na check op compleetheid, juistheid en herkenbaarheid door de FORA Werkgroep worden deze resultaten onderdeel van de FORA.

De adviseurs organiseren de bijeenkomsten en de relatie met de scholen. Blijven op de hoogte van wat de scholen willen en nodig hebben om de vertaalslag naar de architecten te maken. De adviseurs houden zich ook nadrukkelijk bezig, door bijv. use-cases te maken in samenwerking met vertegenwoordigers uit de scholen, met de bruikbaarheid van de FORA in het werkveld.

De communicatiemedewerkers helpen ons om begrijpbaar Nederlands te blijven of te worden en niet in vakjargon te blijven hangen. Ook helpen zij het FORA Serviceteam en de FORA Werkgroep met het gebruiken van verschillende media en vormgeving.

De organisatie en agendering van de (online) bijeenkomsten van de FORA werkgroep neemt het FORA Serviceteam ook voor haar rekening. Het delen van kennis, praktijkvoorbeelden, gebruik van de FORA, en samenwerking staat hoog op de agenda.

Voor vragen, opmerkingen, aanvullingen kun je het FORA Serviceteam bereik via mail: fora@kennisnet.nl