Netwerk Informatiemanagement po/vo

Versie door O.Huising (overleg | bijdragen) op 15 mei 2024 om 11:07
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Netwerk Informatiemanagement po/vo

Met gegevens over leerlingen, absentie, schoolresultaten en managementinformatie zijn scholen ware informatieknooppunten. Hoe organiseert u al die informatie op een goede manier en hoe geeft u sturing aan de toenemende digitalisering binnen het funderend onderwijs? Met het Netwerk Informatiemanagement po/vo gaan we met deze vragen aan de slag. Zo organiseert u uw onderwijs(processen) met zo min mogelijk tijd, geld en middelen. In het Netwerk Informatiemanagement po/vo maken ict-verantwoordelijken in het primair en voortgezet onderwijs samen werk van informatiemanagement op school. Het netwerk wordt ondersteund door Kennisnet en de PO-Raad en VO-raad. Al ruim 200 mensen zijn aangesloten bij het netwerk!

Het Netwerk Informatiemanagement po/vo is aan de slag met drie ambities:

  1. informatiemanagement op de bestuurstafel,
  2. professionalisering en
  3. het tot elkaar brengen van 'informatiemanagers'.”

Het Netwerk Informatiemanagement po/vo komt hiervoor 2 keer per jaar fysiek bij elkaar. En daarnaast wisselen ze met elkaar informatie en ervaringen uit via de Community Netwerk Informatiemanagement po/vo.

Het netwerk kent een regiegroep vanuit de leden. Zij, ondersteunt door Kennisnet en de PO-Raad en VO-raad, bereiden de bijeenkomsten voor, maken de agenda, en voeden de community.

Vanaf 2023 zijn alle leden lid van het Netwerk Informatiemanagement po/vo.
De FORA Werkgroep Processen zal dan haar weg vervolgen als 'werkgroep' met circa 12 tot 15 leden. Deze mensen zijn dan nadrukkelijk inhoudelijk bezig met de doorontwikkeling van de FORA op het gebied van procesmodellen.

Je kunt je hier aanmelden voor het Netwerk Informatiemanagement po/vo
aanmeldformulier Netwerk Informatiemanagement po/vo